Titel

De volgende cross

Sponsors

Verslag van (Kollum 21-7-2012 Gerke tweede)

Autocross Kollum, 21 juli 2012

 

Na een natte periode was het zaterdag afwachten hoe de baan er voor lag op het vd Schaafcircuit in Kollum, de dag en avond ervoor was de baan redelijk gedroogt, maar zaterdag morgen kwam er eerst nog een bui met regen op de baan. Maar er werd gestart om 11.00 uur en er moest gelijk worden gesproeid wat niemand had verwacht. De baan was hard en van goede kwaliteit.

Er werd door Nac besloten dat de Stockcar rijders als eerste starten en finale reden omdat er rijders waren die na afloop van de wedstrijd de boot naar Texel wilden halen om daar de zondag aan de wedstrijd mee te doen.

Gerke moest deze dag Manusje van alles zijn, want de hulptroepen waren met de bus naar Hockenheim in Duitsland. Maar hij had het geluk deze dag dat hij geen enkele lekke band had.

De 1e Manche deed Gerke(86) gelijk goeie zaken, hij startte goed, kon zich goed vrij rijden en finishte als eerste.

De 2e Manche reed Gerke ook goed vooraan, hij kreeg halverwege de race wel een klap op de zijkant te verwerken waardoor zijbumper gedeeltelijk afbrak, maar kon desondanks nog als 2e fineschen.

3e Manche ging ook heel best, hij kreeg hier en daar wel eens een stomp achterop, maar de auto schoot wonderwel dan net de goeie richting in dat hij de race kon vervolgen en voor de achterop komende Stockcar kon blijven. Bij de laatste bocht voor de finish kreeg hij nog een tik achterop waardoor hij wat in de bocht doorschoot en hij uiteindelijk weer als 2e finishte.

4e Manche/Finale stond Gerke met de gehaalde punten over de dag op de eerste startrij. Na het startschot kwam hij goed weg en reed op de 2e plek, maar elke coureur wil winnen en Gerke(86) werd iets te gretig en spinde in de laatste bocht en moest weer achteraan sluiten. Maar de auto met nieuwe moter loopt momenteel als vergif en hij naderde al weer snel de achterblijvers. Maar een paar ronden voor het einde van de race brak helaas de klok van de Stockcar, en verliet Gerke de race.

Door de vele punten vergaard in de 3 vorige Manches werd Stockcarteam Bûtenpost 2e over de gehele dag. En dat is ook weer een positieve opsteker voor dit seizoen!

Op naar de volgende cross, het NK Stockcar in Sint Maarten, waar er zo’n 80 Stockcars aan de start verschijnen!