Titel

De volgende cross

Sponsors

Verslag van (sint maarten 8-7-12 na 1 mance afgelast)

Zondag 8 juli zijn we afgereisd naar het Mekka van de Stockcar race’s in Sint Maarten. Daar zijn altijd de meeste rijders aanwezig, zodat je 2 tot soms 3 goed gevulde Manche’s krijgt aangevuld met Vrije Standaard klasse, Kevers 2 liter en de rodeo. De normale standaard auto’s rijden daar niet.  Wat het voor het publiek atractiever maakt, snelle klasse’s en elke klasse voldoende deelnemers zodat er altijd strijd is.

De dag begon mooi, we waren mooi op tijd, hadden een goed plekje bemachtigd op het rennerskwartier, en om  12.00 werd gestart met de wedstrijd. Gerke moest gelijk in de eerste Manche starten bij de Stockcars.  Rijdend naar de start opstelling was het al een beetje aan het motregenen, maar toen de renners de baan op moesten was dit inmiddels over gegaan in regen.

Maar er werd gestart, en laat ik u zeggen dat de baan één en al drek was en iedereen had het sterke vermoeden dat de Stockcars hier niet  goed door konden komen. Maar na het startschot ging het veld los, en waren er toch rijders die snel  leerden omgaan met de extreme omstandigheden. Gerke kon zich goed handhaven in het veld van zo’n 24 deelnemers en eindigde op een mooie 8e plaats.

Toen de race afgelopen was, waren de auto’s echter niet meer herkenbaar, ze waren allemaal zwart, zwart van de drek.  En ook toen Gerke uit de auto stapte  was hij van onder tot boven bepleisterd met drek. De beschermbril had al na een paar ronden de geest gegeven, maar we waren al lang blij met een finisch en de ervaring aan stuurkunst met zo’n baan in deze omstandigheden te berijden.

Wij hebben de auto met alles wat we voor handen hadden geprobeerd om van de dikke laag drek te ontdoen, en de auto zo goed en kwaad mogelijk klaar te maken voor de volgende Manche. Toen werd er door de Spreekstal meester omgeroepen dat de race voor 45 minuten werd stil gelegd, afwachtende wat  het weer zou gaan doen. Dit verbeterde niet, zodat de wedstrijd uiteindelijk werd afgelast.

Iedereen kon een gratis kaartje ophalen voor de volgende race in Sint Maarten wat erg netjes was van de ACON organisatie.

Zodoende konden we de boel inpakken en op huis aan, een paar biertjes onderweg en wat sterke verhalen en hadden we toch nog een gezellige zondag.

De eerst volgende wedstrijd op zaterdag 21 juli 2012 in Kollum op het vd Schaafcircuit.