Titel

De volgende cross

Sponsors

Verslag van (blauw huis 1-7-12)

Zondag 1 juli zijn we met het team naar Blauwhuis geweest waar de Fries Autocross Federatie  een cross organiseerde. Hier rijden altijd minimaal 35-40 Stockcars. Dus dat is wel een cross waar strijd is en we als Stockcarteam Bûtenpost thuis horen. Ook word hier met Formule 2 wagens gereden. Dat is het kleinere broertje van de normale Stockcarauto’s en ze rijden allemaal met een 2 liter Ford motor.

De auto kon vandaag voor het eerste weer volluit geprobeerd worden.  Door de vele deelnemers zijn er telkens 2 Manche’s waardoor het publiek op 6 Stockcar manche’s  en een finale getracteerd word.

Maar de vele deelnemers zorgen er ook voor dat je goed uit moet kijken, het is een snelle baan en voor Gerke (86) een nieuwe ervaring omdat hij nog nooit op deze baan had gereden. En als je lek word gereden, wat Gerke (86) gelijk in de eerste Manche overkwam bij de eerste bocht, dan kun je wel uit de race gaan, want de baan is te smal om aan de buitenkant het parcour te vervolgen.

2e Manche gingen we goed van Start maar kreeg de auto weer een lekke band in het gedrang en dus hadden we nog maar een kleine kans  om ons te kwalificeren voor de Finale

In de 3e Manche kon Gerke zich na de start goed vrij rijden, en kon in deze Manche goeie zaken doen en werd 2e waardoor we mee konden doen met de finale.

De Finale in Blauwhuis is een ware Thriller, er doen zo’n 30 auto’s mee en iedereen heeft na het startschot het gas er volop waardoor er vele coureurs uitvallen. Tot 2 herstarten kon Gerke goed een 4e plek bewaken, maar in één van de laatste ronde’s kreeg hij een tik en schoot de auto van Gerke  (86) door en zat hij vast op de bult. Je kunt dan alleen maar duimen dat je niet meer word aangereden terwijl je nog half op de baan staat. Gelukkig werdde race  door een ander incident op baan stilgelegd en werd Gerke(86) los getrokken en kon hij op eigen kracht het rennerskwartier bereiken. De schade over de dag bleef beperkt tot een paar lekke banden.

Over het geheel een mooie crossdag met spannende finale meegemaakt en weer een ervaring rijker.